Share

Een schimmelinfectie eikel komt regelmatig voor. Het is een aandoening waar men niet zo snel over praat, maar je bent niet de enige die er last van heeft. Gelukkig is een schimmelinfectie aan de eikel goed te behandelen. Voordat we je vertellen hoe de behandeling plaatsvindt vertellen wij je eerst hoe je kunt constateren of er daadwerkelijk sprake is van een schimmelinfectie aan de eikel. Er zijn namelijk een aantal symptomen te benoemen. Als je een schimmelinfectie aan de penis hebt kun je last krijgen van één of meerdere klachten.

  • Een geïrriteerde voorhuid
  • Witte aanslag rondom en op de eikel
  • Pijn ervaren tijdens het plassen
  • Jeuk
  • Kloofjes

schimmelinfectie eikel symptomen

Heb je last van één van de bovengenoemde klachten? In dat geval kan het geen kwaad om contact op te nemen met de huisarts. Deze zal de penis / eikel bekijken en nagaan of er daadwerkelijk een schimmelinfectie aanwezig is. Een bezoek aan de huisarts brengen en het laten zien van je penis is natuurlijk niet iets dat je graag doet. Schimmelinfectie eikelToch is het verstandig om een afspraak in te plannen en je penis te laten zien. Als je namelijk niks doet kan de schimmel verergeren. De klachten zullen hierdoor alleen maar toenemen.

Behandelen van de schimmelinfectie eikel

Behandeling vindt plaats in de vorm van zalfjes of tabletten. De zalf smeer je rondom de eikel, de schimmel wordt hierdoor gedood. Ook de tabletten hebben een soortgelijke werking, ze doden de schimmel. Zorg ervoor dat je de bijsluiter goed leest zodat je de juiste hoeveelheid tabletten inneemt. Als je een zalf hebt is het belangrijk om deze niet te dik aan te brengen. Een dun laagje op de eikel aanbrengen is voldoende. Binnen enkele weken merk je dat de schimmel langzaam begint te verdwijnen.

Tags: Schimmelinfectie eikel

Share