Share

Een schimmelinfectie hoofdhuid kan je veel last van hebben en komt regelmatig voor. Schimmelvorming ontstaan alleen op hoofdhuid met haar, kale mensen zullen er dus geen last van krijgen. Als je een schimmelinfectie aan de hoofdhuid denkt te hebben, kijk dan goed naar de symptomen. Waar heb je precies last van? Er zijn een aantal symptomen die typisch horen bij een hoofdhuid schimmelinfectie. Wij hebben deze symptomen even op een rij gezet.

  • Schilferige plekken met af en toe puistjes
  • Dikke plekken
  • Rode plekken
  • Kale plekken
  • Haaruitval in het algemeen

Heb je één of meerdere van deze symptomen, dan is de kans groot dat er een schimmel aanwezig is op je hoofdhuid. Neem contact op met je huisarts en plan een afspraak in. De huisarts zal de hoofdhuid bekijken en beoordelen of er sprake is van een schimmelinfectie.

Behandelen van Schimmelinfectie hoofdhuidSchimmelinfectie hoofdhuid

Hoofdschimmels worden bijna altijd behandeld met een kuur. Je krijgt pillen voorgeschreven die je enkele weken moet slikken. In de eerste week van de kuur blijft de hoofdschimmel besmettelijk, daarna niet meer. Zorg er wel voor dat je de volledige kuur afmaakt, alleen dan werkt deze effectief namelijk.

Voorkomen Schimmelinfectie hoofdhuid

Als je eenmaal van de hoofdschimmel af bent wil je een nieuwe besmetting voorkomen natuurlijk. Wat kun je zelf doen om de schimmel te voorkomen? Het kan zijn dat je een bepaalde shampoo gebruikt die de kans op een hoofdschimmel vergroot. Gebruik in dat geval een andere shampoo om een nieuwe besmetting te voorkomen. Ook ouderen en mensen met diabetes of kanker hebben een grotere kans op hoofdschimmels. Helaas kun je weinig doen om dit te voorkomen. Als je momenteel last hebt van een hoofdschimmel, dan wensen wij je een snel genezingsproces toe zonder al te veel klachten. Bij langdurige klachten adviseren wij toch een huisarts raad te plegen.

Tags: Schimmelinfectie hoofdhuid, hoofdschimmel, hoofdhuidschimmel

Share