Share

Veel mensen denken dat schimmelinfecties alleen in de vagina voorkomen, maar niets is minder waar. Ook mannen kunnen last krijgen van een schimmelinfectie. Een schimmelinfectie man aan de penis is vaak heftiger dan een schimmelinfectie aan de vagina. Daarnaast hebben mannen langer last van de infectie in vergelijking tot vrouwen. Hoe herken je een schimmelinfectie aan de penis? Uiteraard heb je te maken met een aantal symptomen, wij nemen ze graag even met je door.

  • Aanslag op de eikel (wit)
  • Pijn als je gaat plassen
  • Jeuk aan de penis
  • Kloofjes rondom / op de eikel
  • Geïrriteerde voorhoud

Symptomen schimmelinfectie man

Daarnaast kan het ook gebeuren dat je bloed moet plassen. Als daar sprake van is dien je direct contact op te nemen met je huisarts. Als je bloed plast kan er ook iets anders aan de hand zijn namelijk, direct actie ondernemen is dan belangrijk.

 

De schimmelinfectie man aanpakken

Als je een schimmelinfectie aan de eikel of penis hebt wil je er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Wat je kunt doen is afwachten, meestal verdwijnen de klachten na een paar dagen. Blijven ze aanwezig, contacteer dan je huisarts. De kans is groot dat je medicijnen krijgt voorgeschreven die schimmeldodend werken. Blijf in ieder geval niet te lang rondlopen met een schimmelinfectie aan je penis. Op de lange termijn kunnen de gevolgen groot zijn namelijk. In het ergste geval wordt je onvruchtbaar door de aanhoudende schimmel.  Ook al is het niet prettig om langs te huisarts te gaan en je geslachtsdeel te tonen, wij raden je toch aan om het te doen!  Probeer daarnaast ook te letten op je voeding, eet gevarieerd en gezond.  schimmelinfectie manRoken en alcohol vergroten de kans op een schimmelinfectie aan de penis, ook dat je dus beter niet doen.  De laatste oorzaak moet gezocht worden in de categorie stress. Last van veel stress, thuis of op het werk? Probeer de stress te verminderen, zo verklein je de kans op een schimmelinfectie!

Tags: schimmelinfectie man

Share