Share

Een voetschimmel “Schimmelinfectie voet” loop je op zonder dat je het doorhebt. Vooral op vochtige plekken heb je de schimmel zo opgelopen. Denk maar eens aan een zwembad. Daar lopen allerlei mensen rond, ook mensen die reeds besmet zijn. Ook thuis kun je besmet raken, denk maar eens aan de douche. Als je partner of kinderen ook een schimmelinfectie voet hebben, dan is het raadzaam om te douchen met slippers aan. Zo verklein je de kans op het oplopen van de schimmel. Ook in het zwembad is het verstandig om slippers te gebruiken.

Hoe ontstaat een voetschimmel?

Overal komen schimmels voor, maar je raakt er niet altijd door besmet. In de meeste gevallen zal het lichaam bescherming bieden en krijgt de schimmel zich geen kans om te nestelen. Schimmelinfectie voetSoms kan het voorkomen dat de kans op het oplopen van een voetschimmel groter is. Vooral als de huid beschadigd of geïrriteerd is kun je de schimmel eenvoudiger oplopen. Wees in dat geval extra voorzichtig met je voeten. Ook met het wassen met zeep moet je voorzichtig zijn. Gebruik niet te vaak zeep tijdens het douchen en wassen. De beschermende vetzuren worden door de zeep aangetast, schimmels krijgen hierdoor meer kans om zich te nestelen.

Schimmelinfectie voet behandelen

Als je het vermoeden hebt dat je een voetschimmel hebt, neem dan contact op met je huisarts. Deze zal de voeten bekijken en nagaan of er echt een voetschimmel aanwezig is. Hoogstwaarschijnlijk wordt er een antischimmelcrème voorgeschreven. Deze kun je regelmatig aanbrengen op de voet, de schimmelinfectie zal hierdoor geleidelijk afnemen. Zorg er bij het aanbrengen voor dat je een dunne laag van de crème aanbrengt. Smeer je namelijk teveel op de voet, dan kan er een irritatie van de huid optreden. Wij hopen dat ons artikel informatief genoeg was over een schimmelinfectie voet.

Tags: Schimmelinfectie voet, voetschimmel

Share