Share

Heb je een het vermoeden dat je last hebt van een schimmelinfectie? Een schimmelinfectie vrouw komt meestal in de vagina voor. Schimmels nestelen zich graag op plekken die warm en vochtig zijn. Aangezien de vagina zo’n plek is zie je ze daar vaak verschijnen. Een schimmel in je vagina is alles behalve plezierig. In bijna alle gevallen krijg je te maken met vervelende ongemakken, zoals pijn bij het plassen bijvoorbeeld. Daarnaast kun je ook last krijgen van jeuk in de buurt van je vagina, afscheiding, roodheid en zwelling. Deze laatste vinden voornamelijk plaats in de buurt van de schaamlippen. Ook de vaginawand kan opgezwollen raken door de schimmelinfectie.

Oorzaken van een schimmelinfectie vrouw

Een belangrijke oorzaak is het wassen met zeep van de vagina. Door de zeep kan de schimmel ontstaan. Het schoonhouden van je vagina is erg belangrijk, maar gebruik geen zeep. Water is voldoende om je vagina goed mee schoon te maken. Hormoonschommelingen kunnen ook een vaginale schimmel veroorzaken. Deze schommelingen kunnen ontstaan als je de pil slikt bijvoorbeeld. Ook als je geen pil slikt kunnen de schommelingen plaatsvinden, door menstruatie bijvoorbeeld. schimmelinfectie vrouw
Een derde oorzaak is antibiotica. Door sommige antibiotica wordt de kans op een vaginale schimmel groter.
De laatste oorzaak is stress of spanningen. Door de stress ontstaat er een zogenaamde onbalans, hierdoor krijgt de schimmel kans om zich te ontwikkelen in de vagina. Probeer stress en spanningen zoveel mogelijk te voorkomen.

Behandelen schimmelinfectie vrouw

Als de huisarts heeft vastgesteld dat er sprake is van een vaginale schimmel, dan vindt er een behandeling plaats in de vorm van capsules of vaginale tabletten. Deze tabletten zorgen ervoor dat de schimmel gedood wordt. In sommige gevallen krijg je ook een crème voorgeschreven, deze moet je vervolgens op de vagina smeren.  Al met al moet je er binnen een paar weken vanaf zijn.

Tags: schimmelinfectie vrouw

Share